NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Telenor spolupracuje na testování nové digitální infrastruktury 5G-Edge

5G Edge cloud

Švédská telekomunikační společnost Telenor ve spolupráci se společnostmi Red Hat, Intel a Dell testuje novou digitální infrastrukturu 5G-Edge. Řešení nabízí větší možnosti zabezpečení a nižší latenci pro moderní inovativní služby pro podniky a státní správu.

V posledních několika desetiletích cloud computing způsobil revoluci ve způsobu vývoje a nasazování aplikací pro spotřebitele i podniky, a to díky zpracování a ukládání dat generovaných chytrými telefony, chytrými senzory a dalšími připojenými zařízeními v centralizovaných lokalitách. Ačkoli tento přechod od lokálních k centralizovaným výpočtům v datových centrech umožnil vznik mnoha služeb, jako je streamování obsahu a mobilní aplikace, ne všechna odvětví mohla cloud využívat vzhledem ke zvýšeným požadavkům na to, kde mohou být ukládány informace podléhající regulaci, jako například osobní zdravotní údaje.

„Jako telekomunikační operátor nakládáme s citlivými informacemi v kritické infrastruktuře a jsme právem podrobováni příslušným regulacím. Uživatelé by měli být v naprostém bezpečí i při vývoji nových technologií. Se společnostmi Red Hat, Intel a Dell nyní společně vyplňujeme mezeru na trhu s cílem řešit požadavky na cloudová řešení pro ukládání určitých dat v dané zemi. Je to velký skok vpřed,“ říká Bjørn Ivar Moen, generální ředitel společnosti Telenor Sweden.

Řešení pro okrajovou infrastrukturu vyvinuté společností Telenor ve spolupráci se společnostmi Red Hat, Intel a Dell řeší požadavky EU na ukládání citlivých informací, jako jsou např. data o občanech, informace o kritické infrastruktuře atd., a zároveň splňuje požadavky na řešení internetu věcí nové generace z pohledu mobility a velmi nízké latence. V rámci 5G infrastruktury mohou tyto požadavky vytvořit nové příležitosti pro veřejný sektor a další vysoce regulovaná odvětví, která tak mohou na cestě digitalizace zefektivnit svůj provoz a vytvořit vyšší ziskovost.

V rámci spolupráce poskytuje Red Hat společně s Intelem platformu pro správu různých řešení internetu věcí zákazníků v síti při současném splnění požadavků na nízkou latenci, mobilitu a ukládání dat. Společnost Dell v rámci spolupráce přispívá infrastrukturní technologií pro výpočetní výkon.

„Poskytovatelé služeb jsou připraveni nabízet novou generaci digitálních služeb a vyžadují spolehlivý a flexibilní základ, na kterém mohou stavět a škálovat. Red Hat je potěšen, že může ve spolupráci se společnostmi Dell a Intel poskytnout svou cloudovou aplikační platformu Red Hat OpenShift, která podpoří společnost Telenor při testování pokročilých funkcí pro IoT, 5G a Edge konektivitu, a pomůže tak odemknout rozmanité možnosti služeb budoucnosti, které zlepší fungování podniků, průmyslových odvětví a celé společnosti,“ řekla Honoré LaBourdette, viceprezidentka pro Telco, Media & Entertainment Ecosystem ve společnosti Red Hat.

TZ

PROFiber Road Show 2024 Slovensko
telekomunikace

PROFiber Road Show 2024

Zveme Vás na PROFiber Roadshow, která se již tradičně zastaví ve městech Košice, Žilina a Trnava. Kdy a kde: Košice  11. 9. 2024  09:00 –

ČÍST DÁLE »