NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Nové přístupové body pro malé a středně velké organizace

WiFi 6E access points

Nové přístupové body WiFi 6E přinášejí WiFi s vyšší rychlostí, nízkou latencí, minimálním rušením a větším pokrytím, a jsou tak ideálním řešením pro školy a malé a středně velké organizace s vysokou hustotou připojených klientů.

Technologie WiFi 6E představuje vhodné řešení problémů spojených s přetíženou WiFi, nicméně její implementace v celé síti může být nákladná. Pro subjekty s omezeným rozpočtem, jako jsou např. malé a středně velké organizace a školy, je cenově výhodnější přetížení sítě řešit lokálně pomocí přístupových bodů WiFi 6E. Nicméně vzhledem k vysokofrekvenčnímu charakteru pásma 6 GHz má většina zařízení WiFi 6 kratší dosah, což může ovlivnit kvalitu připojení u zařízení připojených na různé vzdálenosti.

Tento problém již brzy odstraní nové přístupové body Zyxel, které malým a středně velkým organizacím a školám pomohou i při minimálních investicích využívat veškeré výhody WiFi 6E. Společnost Zyxel na trh uvede tři nové modely interiérových přístupových bodů. NWA220AX-6E a WAX620D-6E disponují anténní technologií BandFlex pro přenos provozu ze stávajících sítí WiFi 5 nebo WiFi 6 do pásma 6 GHz, tedy WiFi 6E. Třetí novinkou je prémiový třípásmový model WAX640S-6E s chytrou anténou, která dokonale řeší problémy způsobené okolním rušením a podstatně rozšiřuje celkovou datovou propustnost na celkem třech současných frekvencích.

Zyxel 6E – využijte potenciál WiFi 6E na maximum

Všechny tři novinky budou disponovat prvotřídním 4×4 rádiem v pásmu 6 GHz v kombinaci s kvalitními RF filtry a optimalizovanými komponenty pro maximální dosah každého přístupového bodu. Toto řešení výrazně zlepší spokojenost uživatelů a přinese stejně vysokou rychlost připojení také v těch zařízeních, která se připojují z větší vzdálenosti.

BandFlex – libovolně přepínejte mezi pásmy 5 GHz a 6 GHz

Modely WAX620D-6E a NWA220AX-6E jsou vybaveny špičkovou rádiovou technologií BandFlex umožňující nastavení přístupového bodu buď v pásmu 5 GHz nebo v pásmu 6 GHz. Toto řešení poskytuje extra flexibilitu provozovatelům bezdrátové WiFi sítě, kteří chtějí provoz v přetížených oblastech přenést do nově zpřístupněného pásma 6 GHz, a také těm, kteří přechod z pásma 5 GHz do pásma 6 GHz plánují, až na daném místě bude více kompatibilních klientských zařízení. Modely WAX620D-6E a NWA220AX-6E současně nabízejí nižší pořizovací cenu než plně vybavený třípásmový přístupový bod WAX640S-6E.

Plynulý provoz, nulové rušení

S rostoucím počtem zařízení a aplikací používaných na stejném místě roste také pravděpodobnost rušení. Kde jsou ty časy, kdy bylo zarušené jen pásmo 2,4 GHz. Nyní se stává již dost obsazeným i pásmo 5GHz, hlavně z důvodu vyšší přenosové rychlosti díky větší šířce použitého frekvenčního spektra. V případě přístupových bodů Zyxel standardu WiFi 6E rušení představuje mnohem menší problém, protože tyto modely mají pokročilý RF filtr a funkci Advanced Cellular Coexistence pro minimalizaci rušení z blízkých kanálů v pásmu 5 GHz a z 4G/5G mobilních sítí. Prémiový model WAX640S-6E navíc vyniká chytrou anténou, která nepřetržitě monitoruje kvalitu připojení a operativně přizpůsobuje svou vyzařovací charakteristiku tak, aby bylo potlačeno rušení ve stejném kanálu a zvýšena kvalita WiFi přenosu.

„Firmy i školy se dnes při svém provozu stále více spoléhají na elektronická zařízení a aplikace, s čímž se také prohlubuje závislost na sítích WiFi. Malé firmy a veřejný sektor potřebují vysoce kvalitní a rychlé připojení bez ohledu na vzdálenost nebo počet připojených uživatelů. V reakci na tento vývoj na trh přicházíme s novými přístupovými body standardu WiFi 6E, které odlehčí stávajícím sítím WiFi,“ poznamenává Crowley Wu, senior viceprezident divize Networking ve společnosti Zyxel.

Novinky v portfoliu značky Zyxel budou podporovat samostatný provoz, provoz řízený kontrolérem i cloudovou platformu Nebula*, což uživatelům garantuje maximální flexibilitu při jejich používání. Modely WAX640S-6E a WAX620D-6E budou dodávány s roční licencí Nebula Pro Pack a model NWA220AX-6E s bezplatnou licencí Base Pack.

TZ