NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Výhody vzdálené správy LTE

Zyxel LTE router

Ať už slouží k záložnímu nebo hlavnímu připojení, 5G/LTE routery představují vynikající volbu pro uživatele, kteří se nacházejí v odlehlých oblastech se špatnou konektivitou nebo kteří potřebují být mobilní.

Ruku v ruce s rozmachem hybridních pracovních modelů dále vzrostla naše závislost na připojení k internetu. A totéž platí také o očekávání uživatelů, protože každý z nás dnes předpokládá, že se bude moct k internetu připojit odkudkoliv a kdykoliv. Tyto dva faktory jsou důvodem popularity 5G/LTE routerů. V nabídce značky Zyxel najdete mobilní routery pro interiérové a venkovní použití, které se dokonale hodí nejen jako záložní řešení v případě výpadku hlavního kabelového připojení k internetu, ale také jako hlavní připojení v místech s pomalým nebo vůbec žádným širokopásmovým připojením a tam, kde je vyžadováno rychlé řešení pro mobilní připojení.

Díky neustále se zlepšujícímu pokrytí 5G sítí stále více zákazníků 5G/LTE technologii používá jako své hlavní připojení. 5G/LTE routery ocení mimo jiné majitelé kaváren, barů a dalších provozoven, které se nacházejí částečně nebo převážně venku, a také všichni, kdo potřebují fungovat prakticky odkudkoli, jako např. stavební společnosti, instalační firmy nebo třeba integrátoři IT.

Bezproblémová konektivita

Dalším důvodem mimořádné popularity 5G/LTE produktů je možnost jejich vzdáleného monitoringu a správy pomocí cloudové platformy Nebula. Tato zařízení jsou na platformě Nebula podporována od začátku letošního roku.

Zákazníci dnes svá 5G/LTE zařízení chtějí prakticky vždy spravovat na dálku. Menší organizace budou správu svých sítí stále častěji svěřovat specializovaným poskytovatelům řízených služeb. Totéž bude platit o organizacích, které 5G/LTE používají jako své hlavní připojení nebo které potřebují pro své mobilní pracovníky zajistit rychlé a snadné připojení. A pokud už správu sítí nebude mít na starosti poskytovatel řízených služeb, pravděpodobně za ni ponese odpovědnost administrátor pracující v centrálním IT oddělení nebo z domova.

Vzdálená správa jednoduše dává smysl, protože nevyžaduje návštěvu na místě instalace z důvodu diagnostiky a řešení problémů a protože je rychlejší a v neposlední řadě pro všechny také levnější. 5G/LTE routery navíc často bývají instalovány na těžko přístupných místech, jako např. vysoko na stěně nebo na speciálním stožáru. A v takových případech je vzdálený přístup k nim lepší, i když se nacházíte přímo na místě jejich instalace.

TZ

PROFiber Road Show 2024 Slovensko
telekomunikace

PROFiber Road Show 2024

Zveme Vás na PROFiber Roadshow, která se již tradičně zastaví ve městech Košice, Žilina a Trnava. Kdy a kde: Košice  11. 9. 2024  09:00 –

ČÍST DÁLE »