NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Nokia oznamuje nové SaaS služby v oblasti analýzy, zabezpečení a monetizace pro CSP a podniky

Nokia NWDAF in 5G

Nokia oznámila dvě nové služby Software-as-a-Service (SaaS) v oblasti bezpečnosti a analýzy jako součást své strategie poskytnout poskytovatelům komunikačních služeb (CSP) a podnikům flexibilnější a nákladově efektivnější způsob, jak poskytovat služby svým zákazníkům a provozovat a zpeněžovat jejich sítě, protože jsou zaváděny pokročilé služby 5G.

Nové služby navazují na nedávný vstup společnosti Nokia do SaaS, aby pomohly poskytovatelům internetových služeb a podnikům urychlit čas potřebný k dosažení hodnoty, kterou realizují z jejich nabídky služeb, přechodem k agilnímu modelu založenému na softwaru spotřebovávaném čistě na vyžádání prostřednictvím předplatného a odklonu od přizpůsobeného softwaru provozovaného na nákladné komplexní místní infrastruktuře.

Na rozdíl od klasických SIM karet mohou technologie embedded SIM (eSIM) a integrované SIM (iSIM) na dálku ukládat a spravovat více profilů předplatného pro ověřování uživatelů a zařízení v mobilních sítích. iSIM Secure Connect poskytuje kontrolu nad automatizací celého procesu správy eSIM/iSIM a otevírá příležitosti k monetizaci služeb spojených s důvěryhodnými digitálními identitami.

Služba iSIM Secure Connect společnosti Nokia prostřednictvím modelu poskytování SaaS umožňuje poskytovatelům internetových služeb a podnikům bezpečnou správu předplatného machine-to-machine a spotřebitelskými zařízeními s podporou eSIM a iSIM.

Vzhledem k tomu, že složitost sítě 5G zvýšila potřebu pokročilé analýzy, Nokia posiluje svou nabídku AVA o nové funkce SaaS založené na NWDAF (Network Data Analytics Function), která je součástí samostatné architektury 5G.

Nokia AVA NWDAF zlepšuje síťové operace pomocí automatizace s uzavřenou smyčkou řízenou AI/ML, zlepšuje zákaznickou zkušenost a přináší nové zdroje příjmů.

Díky své distribuované architektuře a otevřeným rozhraním API pomáhá AVA NWDAF poskytovatelům internetových služeb poskytovat analytiku na okraji sítě, implementovat analytické služby definované 3GPP, a vytvářet partnerství s vývojáři softwaru.

AVA NWDAF bude komerčně dostupná v modelu SaaS později v tomto čtvrtletí. V současné době se očekává, že iSIM Secure Connect společnosti Nokia bude k dispozici jako SaaS koncem tohoto roku a bude stále nabízen zákazníkům v jiných modelech nasazení. NetGuard Cybersecurity Dome a Nokia Anomaly Detection založené na SaaS, obě oznámené v listopadu 2021, budou k dispozici později v tomto čtvrtletí. NetGuard Cybersecurity Dome umožňuje poskytovatelům internetových služeb zajistit 5G sítě a zpeněžit zabezpečení spojené se službami, jako je 5G slicing, zatímco Nokia Anomaly Detection je služba strojového učení zaměřená na nalezení a nápravu síťových anomálií dříve, než se dotknou zákazníků.

NokiaNokia plánuje představit další nové služby SaaS v oblastech jádra, digitálních operací, monetizace a soukromé bezdrátové sítě koncem tohoto roku a v roce 2023.

S tím, jak se vyvíjí plán produktů SaaS, Nokia očekává, že poskytne základní funkce prostřednictvím open-source aplikačních programovacích rozhraní (API), které lze provozovat na mnoha hyperškálovacích platformách. Vznikne tak systém poskytování SaaS od různých dodavatelů, který maximálně využije partnerství společnosti Nokia s předními poskytovateli cloudu a její pokračující investice do cloudového nativního softwaru a dalších technologií.

Raghav Sahgal, prezident cloudových a síťových služeb společnosti Nokia, řekl: „Přijetí Nokia AVA NWDAF a iSIM Secure Connect prostřednictvím modelu SaaS výrazně zkrátí dobu zhodnocení, kterou mohou poskytovatelé internetových služeb a podniky realizovat díky přístupu ke službám na vyžádání. Tyto nejnovější služby Nokia SaaS posilují naši vedoucí pozici v tom, že pomáhají našim zákazníkům změnit samotné základy toho, jak naše odvětví funguje.“

PROFiber Road Show 2024 Slovensko
telekomunikace

PROFiber Road Show 2024

Zveme Vás na PROFiber Roadshow, která se již tradičně zastaví ve městech Košice, Žilina a Trnava. Kdy a kde: Košice  11. 9. 2024  09:00 –

ČÍST DÁLE »