NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Nokia a SFR uskutečnily 5G NR hovor na 3,5 GHz

Nokia AirScale

Nokia a SFR úspěšně dokončily 5G volání pomocí bezdrátového systému 5G New Radio (NR) kompatibilního s 3GPP na frekvenčním pásmu 3,5 GHz. Test se uskutečnil v Nokia 5G Test Network and Competence Center v Paříži-Saclay ve Francii.

5G hovor použil technologii Nokia 5G NR, zahrnující Nokia 5G platformu AirScale a Cloud RAN spolu s testovacími koncovými zařízeními vyhovujícími 3GPP. Cloudová infrastruktura založená na řešeních Nokia AirFrame Datacenter byla postavena za účelem podpory Cloud RAN.

Standard 5G New Radio (NR), schválený 3GPP v prosinci 2017, je navržen tak, aby podporoval širokou škálu aplikací 5G a rozšířených služeb mobilního širokopásmového připojení (eMBB). Systémy Nokia 5G NR používají inteligentní antény pro poskytování multi-gigabitové rychlosti a milisekundové nízké latence. To umožní operátorům, jako je SFR, zvýšit kapacitu sítě ve frekvenčním pásmu pod 6GHz, aby bylo dosaženo pokrytí v širokém okolí.

NokiaSpolečnost Nokia je klíčovým dodavatelem SFR, konkrétně v rádiové přístupové síti, a tento nejnovější milník je plně v souladu se záměrem SFR být v popředí inovací ve prospěch svých zákazníků.

François Vincent, ředitel Mobile Network v SFR, uvedl: “Společnost SFR rozvíjí plán pro vývoj svých sítí, který bere v úvahu výhody a složitost implementace 5G. Společné projekty a testy nám umožní uspokojit budoucí poptávku po datech nejefektivnějším způsobem, při současném zkoumání nových způsobů, jak poskytovat mediální obsah, který zvýší zážitek účastníků.”

Marc Rouanne, prezident Mobile Networks v Nokia, uvedl: “Společnost Nokia s potěšením podporuje SFR v urychlení implementace 5G a vývoji nových obchodních modelů, které obohatí uživatelské prostředí. Tím, že testujeme technologie 5G, můžeme SFR umístit před potřeby na data hladových zákazníků, a připravovat operátora na spuštění služeb nové generace.”

PROFiber Road Show 2024 Slovensko
telekomunikace

PROFiber Road Show 2024

Zveme Vás na PROFiber Roadshow, která se již tradičně zastaví ve městech Košice, Žilina a Trnava. Kdy a kde: Košice  11. 9. 2024  09:00 –

ČÍST DÁLE »