NETGURU NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na telekomunikace, ICT sítě, technologie, produkty a služby z těchto oblastí. #telekomunikace #telco #5G #networks #sítě #NETGURUNN

Vzdálenou správu sítí teď oceníte ještě více než doposud

nebulizace

Výhody platformy Zyxel Nebula pro správu sítí pomocí cloudu jsou ještě více patrné v kontextu současné pandemie koronaviru. Petr Koudelka, Senior Sales Engineer ve společnosti Zyxel Networks, vysvětluje, proč očekává další nárůst popularity systému Nebula mezi IT manažery a poskytovateli řízených služeb.

Globální pandemie koronaviru představuje pro každou zemi, organizaci a jednotlivce extrémní situaci a narušuje život každého z nás, nejvíce pak desetitisíců infikovaných osob. Tato krizová situace má negativní dopady také na společnost Zyxel, její obchodní partnery a zákazníky. Byli jsme nuceni omezit zahraniční služební cesty a v některých zemích jsme zaměstnance museli požádat, aby v maximálním možném rozsahu pracovali z domova. Nastalá situace na druhou stranu zvýšila poptávku po našich produktech, které umožňují bezproblémové a bezpečné připojení pro práci z domova.

V souvislosti s pandemií jsme také zaznamenali zvýšený zájem IT manažerů a poskytovatelů řízených služeb o systém Nebula pro správu sítí pomocí cloudu. Za současné situace, kdy je zásadně omezen pohyb a shromažďování osob, dává vzdálená správa ještě větší smysl než dříve. Jsme přesvědčeni, že po těchto zkušenostech systém Nebula čeká další rychlý nárůst popularity.

Další důvod k rostoucí popularitě

Nebula se rostoucí popularitě těšila již před touto zdravotnickou krizí, která sama o sobě představuje další pádný důvod pro zavádění vzdálené správy. Vzhledem k současným snahám minimalizovat veškerý pohyb a sociální interakce IT manažeři a poskytovatelé řízených služeb na platformě Nebula oceňují dvě přednosti.

První z nich je možnost vzdálené konfigurace a instalace. Díky platformě Nebula lze kompatibilní zařízení Zyxel nastavit ještě před expedicí ze skladu a poté automaticky konfigurovat při zapojení do sítě. Zařízení navíc může přímo na místě instalovat i člověk bez technických znalostí nebo zkušeností. A pokud už by si náhodou nevěděl s instalací rady, po telefonu mu ochotně pomohou zaměstnanci společnosti Zyxel.

A druhou předností pak je vzdálená správa pomocí platformy Nebula. Platforma Nebula umožňuje odborníkům na dálku monitorovat síťová zařízení a pouhými několika kliknutími provádět požadované změny jejich nastavení. Díky této schopnosti si Nebula získává rostoucí popularitu mezi poskytovateli řízených služeb a většími zákazníky, což dvojnásob platí právě od začátku letošního roku.

Další možnosti

Jak jsme již uvedli, v kontextu současné pandemie koronaviru jsou výhody platformy Nebula ještě více patrné než doposud. Společnost Zyxel k platformě Nebula nabízí široké portfolio kompatibilních přepínačů, přístupových bodů a bezpečnostních bran. U zařízení s funkcí NebulaFlex lze přepínat mezi lokální správou, správou pomocí kontroleru a správou na bázi cloudu. Zákazníci se tak v případě zájmu mohou kdykoli vrátit k lokální správě zařízení, což se však v praxi téměř nestává, ale tato možnost je stále k dispozici.

Správu síťových zařízení na dálku považujeme za budoucnost při jejich instalaci a řízení, přičemž předpokládáme, že její obliba po této krizové situaci dále poroste. Pokud jste se s modernizovanou verzí platformy Nebula doposud neseznámili, pak neváhejte kontaktovat nejbližší zastoupení společnosti Zyxel nebo poskytovatele řízených služeb. A mimochodem, nemusíte nikam chodit ani k sobě nikoho zvát, protože prezentaci platformy Nebula lze kompletně provést na dálku.

PROFiber Road Show 2024 Slovensko
telekomunikace

PROFiber Road Show 2024

Zveme Vás na PROFiber Roadshow, která se již tradičně zastaví ve městech Košice, Žilina a Trnava. Kdy a kde: Košice  11. 9. 2024  09:00 –

ČÍST DÁLE »